top of page

Kauneutta ja hemmottelua

Turkissa on paljon eri alan kauneudenhoidon ammattilaisia ja lukuisia hemmottelukeitaita. Hinnat ovat suomalaisittan edulliset, erityisesti nyt kun liiran kurssi on euro-maasta saapuvalle erittäin edullinen. Monelle Turkin matkaajalle kampaamopalvelut ovat tuttuja mutta oletko käynyt hieronnassa, nauttinut kuumavesialtaista tai ihonhoitopalveluista? Tässä muutamia vinkkejä Izmirin alueella lomaileville:

Kampaamot

Kampaamoita on joka kulmassa sillä turkkilaiset käyttävät palveluita paljon. Moni föönauttaa tukkansa työmatkalla ja käy viikottain mani- ja pedikyyrissä. Kampaamoissa nypitään langalla kulmat ja vahalla muut ylimääräiset karvat. Turkittarille vahaus kampaamoissa intiimialueilta on normaalia rutiinia vaikka se suomalaisia saattaakin kummastuttaa. Kampaamot ovat palvelukonsepteja, joissa naisista loihditaan edustavan näköisiä, samalla kun luottakampaaja kuuntelee asiakkaansa murheet ja ilot. Kampaamoiden hinnat ovat edullisia tosin haitari on todella venyvä. Hienoimmissa salongeissa hinnat saattavat lähennellä jo Euroopan tasoa mutta huokeita ja hyviä kampaamoita löytyy runsaasti. Näistä kannattaa kysyä tarkempaa vinkkiä riippuen lomapaikasta. Miehille on samoin tarjolla lukuisia partureita, joissa paikalliset miehet vierailevat yhtä usein kuin naisetkin. Oma kampaajani Izmirissä on keskihintainen. Pitkänlinjan perheyritys on suosittu ja pois olen lähtenyt aina tyytyväisenä. Hiusten pesu, leikkaus, fööni ja kulmien nyppiminen maksaa noin 60 tl (=n.20€). Manikyyrit ja pedikyyrit maksavat noin 20-25 tl/kpl. Kampaamoissa ei ole useinkaan ajanvaraussysteemiä vaan asiakkaita palvellaan sen mukaan kun ehditään, odotellessa voi nauttia kupin teetä tai turkkilaista kahvia.

Ihonhoito

Turkin keskiluokka ja varakkaammat käyttävät huolettomasti erilaisia ihonhoito- ja kauneuspalveluita. Monet ulkoturkkilaiset tekevät samoin saapuessaan lomalle Turkkiin, ihonkuorintaa, botoxia ja erilaisia hoitoja otetaan Turkissa, jossa palvelujen hintataso on monesti edullisempi kuin Euroopassa. Turkista on tullut terveysturismin lisäksi kauneusturismin kärkimaita. Täällä käydään istuttamassa hiuksia, leikkauksissa ja monenlaisissa hoidoissa. Itse olen käynyt kauneusklinikalla mikrohionnassa, hoidon tekee lääkäri, joka on kouluttautunut Turkin lisäksi Saksassa ja Amerikassa. Hän toimii itse myös kouluttajana ja on suosittu kauneusalan lääkäri izmiriläisten keskuudessa. Tutustu Devrim Elmasin blogiin, sen kautta voit laittaa Devrimille englanninkielellä kyselyitä tarkemmista hinnoista ja hoidoista: http://drdevrimelmas.blogspot.com.tr/p/english.html

Hammaslääkäri

Turkissa on valtion hammaslääkäriasemat ja -sairaalat, jotka on tarkoitettu paikallisille. Perustarkastukset ja hoidot ovat niissä ilmaisia, vaativammat hoidot maksullisia mutta halpoja. Valtionpuolen taso on kehittynyt huimasti viime vuosina mutta yksityinen sektori on edelleen suosittu. Ulkomaalainen voi varata ajan paikalliselle hammaslääkärille, hyvien yksityisklinikoiden taso on korkea ja hinnat ovat edelleen varsin kilpailukykyiset Eurooppaan verrattuna.

Kylpylät

Izmirin Balçova on kylpylähotelleiden aluetta. Se on varsin suosittua norjalaisten, tanskalaisten ja saksalaisten keskuudessa, moni matkustaa tänne lämminvesialtaisiin ja hierontoihin rentoutumaan. Useat kylpylähotelleista on suunniteltu niin, että ne sopivat myös liikuntarajoitteisille ja vanhuksille. Ellet halua asua hotellissa, voit yleensä vierailla niissä päivämaksua vastaan. Hinnat vaihtelevat tason ja palveluiden mukaan. Esimerkiksi Izmirin Balçovan alueen Kaya Thermal hotellissa on tänä talvena päivähinta 130 tl (= n.45 €), se sisältää eri uima-altaiden ja saunan käytön sekä hieronnan. Suurin osa hierojista hotellissa on balilaisia alan ammattilaisia. Pelkkien altaiden ja saunan käyttö kustantaa 50 tl.

Izmirin kaupungissa on hyvä tarjonta kauneuspalveluista mutta niitä on tarjolla myös lomakaupungeissa. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää kauneudenhoitopalveluista, hinnoista tai paikoista, voit ottaa minuun yhteyttä facebookin kautta tai sivuston yhteystietolomakkeen kautta. Myös omat vinkit ja keskustelu palveluista on tervetullutta facebookissa!

bottom of page